Nieuw !

        

    Tandriemen     Rubberband   Marine Technology       Lagers            Tandwielkasten         Remmen            Kettingen         Schakelbaar 

Aandrijftechniek

Starre as koppelingen

Ruland starre askoppelingen voor industriële roerwerken

Ruland introduceert starre askoppelingen (schaalkoppelingen) voor industriële roerwerken. Toepassingen met roerwerken worden veel gebruikt, bijvoorbeeld in de chemische industrie, de voedingsmiddelenindustrie, de verfindustrie of de lijmindustrie. Aangepast aan de betreffende toepassing, worden de koppelingen gemaakt met stelschroeven of als een klemversie en in verschillende materialen.

Roerwerksystemen bestaan uit een motor en een aangedreven wiel met roerbladen of een roerder. Aan de motorzijde bevindt zich een lager voor roerwerken, maar niet voor de zijkant van de roerder. Aangezien de meeste servokoppelingen die als standaard worden gebruikt niet bedoeld zijn voor lagervrij gebruik, kunnen hier alleen starre koppelingen worden gebruikt.

Starre koppelingen met stelschroeven zijn het meest gebruikelijke type koppeling voor roerwerken. Dankzij het ontwerp van de huls zijn ze geschikt voor verschillende roerders. Vaste koppelingen met stelschroeven zijn gemaakt van een enkel stuk materiaal en hebben twee, vier of acht stelschroeven. De totale houdkracht wordt bepaald door de bevestiging van de schroeven op de as. Het koppel dat moet worden overgebracht door de koppeling hangt grotendeels af van het asmateriaal, dat zachter moet zijn dan het boutmateriaal voor maximale houdkracht.

Voor toepassingen waarbij de roerder frequent moet worden vervangen, worden stijve koppelingen in een klemontwerp aanbevolen. De drukkrachten worden gelijkmatig over de as verdeeld en zorgen voor een goede pasvorm en een veilige verbinding. Ze worden standaard aangeboden in versies in één of twee delen. De koppelingen veroorzaken geen schade aan de as en kunnen voor onbepaalde tijd worden aangepast. Koppelingsversies in tweedelig ontwerp maken on-site onderhoud mogelijk zonder het verwijderen van aangrenzende componenten. Standaard koppelingen in klemontwerp zijn gesleufd. Ruland biedt ook driedelige varianten of niet-gesleufde stijve koppelingen.

Om te zorgen voor een betere pasvorm en asuitlijning en om geen asafwijking in het systeem te introduceren, zijn de doorlopende gaten van de koppelingen precies geslepen. Alle schroeven in de klemnaafversies zijn voorzien van een Nypatch-coating van verschillende draden. De coating zorgt voor trillingsbestendigheid en een consistente pasvorm, voorkomt "vastlopen" van de draad en maakt meervoudig gebruik van de schroeven mogelijk. Tijdens de assemblage hoeven de draden niet extra te worden behandeld.

De koppelingen zijn verkrijgbaar in de maten 3 mm tot 50 mm en in verschillende materialen, waaronder koolstofstaal, roestvrij staal A2 (1.4305), A4 (1.4401 / 1.4404) en aluminium. Ruland levert stalen uitvoeringen met een eigen gepolijste oppervlakafwerking. Ze zijn een ideale oplossing, vooral voor verfroerders met groot volume. Roestvrijstalen uitvoeringen worden gebruikt in de voedingsindustrie en in chemische roerwerktoepassingen met hoge eisen voor corrosiebescherming. De graad van roestvrij staal die moet worden gebruikt, wordt bepaald door de agressiviteit van de omgeving en de wettelijke vereisten. Om een constante corrosieweerstand te garanderen, bestaan de schroeven uit hetzelfde materiaal als de koppeling.

Producten en toepassingen

Rotex voor maritieme doeleinden
BoWex voor landbouw-machines
BoWex FLE/PA voor zware machines
Radex-N koppelingen voor windenergie...
Rigiflex staallamelen koppelingen voor offshore...
Rotex GS voor machinebouwers
Rotex met remschijf voor transport......
Rotex op het spoor........
Hydrauliek-componenten....

Translate

English French German Italian

Authorised Distributor

poggi trasmissioni meccaniche s.p.a.

Poggi Trasmissioni Meccaniche S.p.A.

       zie ook www.poggi.nl

Authorised Distributor.

Clamp-Rite Snelspanners

Facebook Image