Rotex met klemnaven

Omschrijving:
Standaard naafmateriaal staal
Geschikt in combinatie met profielboringen volgens DIN 5480, DIN 5482, SAE J498 bovendien DIN 9611 / ISO 500 (aftakasprofiel), DIN 5463 (ISO 14), DIN 5481 en DIN 5472
Gebalanceerd op basis van 3D-CAD-gegevens
Bijzonder geschikt voor omkeertoepassingen
Ex-bescherming beoordeeld en bevestigd in overeenstemming met EG-richtlijn 94/9 / EG (alleen voor hubversie 2.1 en 2.3, hubversie 2.0 alleen volgens Cat. 3)l
Tandkransmateriaal: T-PUR®.

ROTEX®-koppelingen worden gekenmerkt door kleine afmetingen, lage gewichten en een laag traagheidsmoment met een hoge koppeloverbrenging.
Door de precieze, afwerking worden de loopeigenschappen positief beïnvloed en wordt de levensduur van de koppeling aanzienlijk verhoogd.
Ze zorgen voor een torsietrilling dempende krachtoverbrenging en absorberen schokken die voortkomen uit ongelijkmatig werkende motoren.
ROTEX®-koppelingen worden af fabriek geleverd met het nieuwe, hoge temperatuur T-PUR®-tandkransmateriaal, welke verkrijgbaar is in drie graden hardheid.

In tegenstelling tot elastische koppelingen waarvan de tussenverbindingen worden onderworpen aan buiging en daardoor sneller slijten, worden de elastische tanden van de ROTEX®-koppelingen alleen onderworpen aan drukspanning. Dientengevolge heeft de koppeling het voordeel van een aanzienlijk hoger belastingsvermogen van de afzonderlijke tanden.

De elastomeren vervormen onder belasting en hoge snelheden. Het is noodzakelijk om voldoende expansieruimte te bieden.

De ROTEX®-koppelingen hebben een maximale draaihoek van 5 ° voor alle maten. Ze kunnen zowel horizontaal als verticaal worden geïnstalleerd.

T-PUR® - het nieuwe hart van ROTEX®
KTR's temperatuurbestendige polyurethaan T-PUR® heeft de eigenschappen van ROTEX® aanzienlijk verbeterd. T-PUR® is aanzienlijk temperatuurbestendiger en duurzamer dan conventionele polyurethanen. Visueel hebben we de T-PUR® gekenmerkt door de kleuren oranje (92 Shore A), paars (98 Shore A) en lichtgroen (64 Shore D). Momenteel kunt u de vorige polyurethaan tandwielen in de kleuren geel, rood en natuurlijk wit met groene tandmarkering blijven krijgen. 

Tandkrans generatie T-PUR® (PDF)

More in this category: « Rotex met spanringnaven Rotex AFN »