Stieber vrijlooplager RIZ..G1G2, RIZ..G2G7, RIZN..G5G5

Deze versies zijn slijtvast tijdens het "overrunnen". Ze worden voornamelijk gebruikt als snellopende terugloopsperren of vrijloopkoppelingen in hulp- of startaandrijvingen.
Net als bij conventionele uitvoeringen, is deze technologie beschikbaar als inbouw- en aanbouwversie.

Typen RIZ..G1G2 / G7G2 en RINZ..G5G5 zijn centrifugale krachtafgevende koppelingen met roterende binnenring. Bij gebruik als backstop of vrijloopkoppeling moet de binnenring de inhaalbeweging uitvoeren.

De freewheels worden opgeslagen en gebruikt als vrijloopkoppeling in hulp- of startaandrijvingen. In deze gevallen is de Überholdrehzahl hoog en de opnamesnelheid laag. De waarden in de bijbehorende tabellen mogen niet worden overschreden (zie productinformatieblad, pagina 2, hieronder bijgevoegd).

RIZ- en RINZ-basiseenheden (zie bijbehorende datasheets voor meer informatie) worden gecombineerd met G-serie afdekkingen uitgerust met spleetafdichtingen.

De ruimte tussen het lager en het deksel is gevuld met vet. Bij het bestellen van de complete eenheden vindt de levering plaats met een vetvulling. De installatie kan zowel horizontaal als verticaal zijn.